Adatvédelmi szakjogász, szaktanácsadó képzés

Hiánypótló képzés indult a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az adatvédelmi szakjogász, adatvédelmi szaktanácsadó képzés célja, hogy az adatvédelmi jog egyre bővülő hazai rendszerében és a napjaink kihívásaira válaszoló információszabadság jogi szabályozásával kapcsolatban olyan szakértelmet adjon jogász végzettségű hallgatói kezébe, melynek alkalmazásával hatékonyan segíthetik a fenti jogterületek szabályainak érvényesülését.

A képzés megszületése annak a felismerésnek eredménye, hogy személyes adataink kezelése hatalmas felelősséget jelent, hiszen az adatok megismerésével, felhasználásával mások magánéletének, privát szférájának részesévé válik az adatkezelő. A globalizáció eredményeképpen szűkülő világunk és a technikai lehetőségek folyamatos fejlődésének következtében az adatok mind szélesebb köre ismerhető meg és ezen adatok mind változatosabb módokon kerülnek felhasználásra, így érthető, hogy egyre fokozottabbá válik személyes adataink jogi védelme. A mind szigorúbbá váló jogi szabályozás megteremtette az igényt az adatvédelem és információszabadság terén megfelelő tudással rendelkező szakemberek munkájára.

Az adatvédelmi szakjogász / adatvédelmi szaktanácsadó képzés tematikája az adatvédelmi jog kérdésein kívül többek között kiterjed a nemzetközi bűnügyi együttműködés rendszereire, az információszabadságra, a közigazgatási és biztonsági adatkezelésekre, valamint a napjainkban egyre nagyobb szerephez jutó elektronikus kormányzásra.

A képzés keresztféléves formában. levelező tagozaton, 3 szemeszteren keresztül zajlik.

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.